Android

Formål

OnePlus One
OnePlus One

Jeg fik mig en HTC Desire via en medarbejder-PC-ordning for år tilbage og har siden skiftet til en Samsung Galaxy S II, så en OnePlus One og har nu en OnePlus 5. Smartphones var dengang nyt land for mig og formålet med denne side og den tilhørende kategori med indlæg var, at dele mine erfaringer med mobilen og Android med andre, primært kollegerne.

Sidenhen er opdateringer til siden blevet sjældne og tjener nu mest som mine anbefalinger til hvad man kunne installere som basisopsætning.

Mit fokus her er primært apps, men også selve brugen af telefonen. Jeg benytter så vidt muligt gratis løsninger. Siden er en pendant til den tilsvarende PC-side.

Jeg finder gerne erstatninger for de apps som følger med telefonen, dels for at vælge det som jeg til enhver tid synes er bedst til formålet og dels for at kunne have de samme apps på tværs af familiens Android-enheder.

Apps

Nedenfor er en liste over apps, som jeg forestiller mig kan være mine anbefalinger til diverse formål. Det er min intention, at holde den nogenlunde ajour sådan, at hvis jeg finder et bedre alternativ til det givne formål, at programmet så udskiftes på listen.

Geo

  Program Beskrivelse
DMI Vejr DMI Vejr App-udgave af DMIs Byvejr, incl. Widgets.
Endomondo Endomondo Sportsprogram til løb, cykling m.v. der benytter GPS’en til hastighed, rute, afstand og anden statistik.
Google Earth Google Earth App-udgave af Google Earth.
Maps Maps Google Maps med integreret navigation. Man kan også gemme dele af kort offline, så man ikke behøver at hente kortinformation løbende, hvilket er særligt interessant ved navigation i udlandet.
Mit FDM Mit FDM FDM’s Android app giver dig gode råd og nyheder om biler. Du kan se oversigter over FDM-rabatter, benzinpriser nær dig og hjælpe andre til at tanke billigt når du selv indberetter priser.
Nabohjælp Nabohjælp App-adgang til dele af Nabohjælp.
Star Chart Star Chart Brug telefonen til at finde ud af hvad planeter, stjerner og stjernebilleder hedder, samt til at finde dem med.
Yr Yr App-adgang til Yr.No, incl. Widgets.

Info

  Program Beskrivelse
Bibelen YouVision Bibelen YouVision Bibelen på hverdagsdansk (samt andre sprog).
Dansk TV-oversigt Dansk TV-oversigt Viser hvad der går på TV lige nu. Smart at man kan definere relevante TV-kanaler selv, samt at man kan se programmer pr. kategori, f.eks. film.
De Gule Sider De Gule Sider App-udgave af De gule Sider.
eTilbudsavis eTilbudsavis Find nemt tilbud i nærheden af dig via GPS, samt læsning af tilbudsaviser.
Feedly Feedly Min favorit-feed-læser.
OpenHours OpenHours Smart program til at finde nærmeste butikker indenfor en given kategori, se åbningstider og kontaktinformationer.
Pricerunner Pricerunner Prissøgning ligesom fra hjemmesiden, men også med søgning ud fra stregkoden.
Se hvem der ringer Se hvem der ringer Via straks-opslag vises navnet på den der ringer op, når personen ikke findes blandt ens kontakter.
Vivino Vivino Registrer de vine du smager, så du senere kan slå op i dine erfaringer. Se også andres anmeldelser. Vise kan slås op ved at tage et billede af etiketten.

Kontor

  Program Beskrivelse
Barcode Scanner Barcode Scanner Scanning af stregkoder via mobilens kamera.
Business Calendar 2 Business Calendar 2 Dette kalenderprogram synes jeg er bedre og mere fleksibelt end standardprogrammet, særligt m.h.t. visninger og overblik over aftalerne. Der følger desuden gode Widgets med.
Drev Drev App til Google Drev.
Dropbox Dropbox App til Dropbox.
e-Boks e-Boks Adgang til e-Boks.
Evernote Evernote Mit foretrukne online notes-program (se PC-siden). På telefonen kan noter også være et foto direkte fra kameraet eller en indtalt besked, kombineret med tekst.
Firefox Firefox Mozillas browser til Android. Jeg bruger denne frem for standardbrowseren, og udnytter bl.a. Mozillas Sync der gør at bogmærker og historik automatisk synkroniseres med PC-udgaven.
Gmail Gmail App til Gmail.
handyCalc handyCalc Avanceret lommeregner.
LastPass LastPass App-adgang til LastPass, som er perfekt til at sikre stærke og unikke passwords.
MobilePay MobilePay App til MobilePay.
OneDrive OneDrive App til OneDrive.
Remember The Milk Remember The Milk Mit foretrukne og meget avancerede huskelisteprogram (se PC-siden), bragt til Android. Tagging af emner og søgelister er noget af det som jeg synes er særligt smart ved RTM.
Timely Timely Flot vækkeur/alarm, stopur og nedtælling.
WPS Office WPS Office Fuld kontorpakke, kompatibel med Microsoft Office.

Multimedie

  Program Beskrivelse
Dr Cast Dr Cast App til Danmarks radio så man kan afspille på Chromecast eller direkte på mobilen. Efter min mening er den mere funktionel og mere mere stabil end DRs egen.
DR TV DR TV Se DR-TV-kanaler på mobilen eller cast dem til Cromecast.
Google Fotos Google Fotos Fint program til at vise fotos med. Man kan også se egne billeder fra Googles foto-sky, som ikke ligger på telefonen. Mulighed for at caste til Chromecast.
Open Camera Open Camera God kamera-app med let adgang til indstillinger og uden reklamer.
Spotify Spotify Adgang til Spotify.
TuneIn Radio TuneIn Radio Radioafspiller med mulighed for pause og spole tilbage. Kanaler kan opsættes og aflyttes fra en browser, f.eks. fra PC eller en anden platform.
VLC for Android VLC for Android God multimedieafspiller som også fås til PC.
Youtube Youtube App til Youtube.

Service

  Program Beskrivelse
AirDroid AirDroid Betjen mange af mobilens funktioner via en browser, f.eks. fra en PC.
Avast Cleanup Avast Cleanup Skaf mere plads på telefonen ved at køre en rensning – kan både lave automatisk sletning af midlertidige filer og efterladenskaber, men kan også hjælpe med oprydning.
DiskUsage DiskUsage Godt værktøj til at få overblik over hvad der fylder på mobilen m.h.p. oprydning.
ES File Explorer ES File Explorer Fil-manager med rigtig mange funktioner.
Folder Organizer Folder Organizer Smart program til at organisere apps m.m. Jeg foretrækker at opdele apps i kategorier, frem for at finde dem frem blandt alle apps. Dette kan gøres ved at lave en mappe på en “desktop”, men dette klarer Folder Organizer på en mere struktureret måde. Den holder også styr på de apps der ikke er kategoriseret.
My Data Manager My Data Manager Hold styr på hvor meget data de enkelte programmer bruger. Dette er særligt interessant hvis man betaler efter forbrug, men også hvis man har et abonnement med loft over det forbrug der er betalt for.
Wifi Analyzer Wifi Analyzer Vis WiFi-signaler og deres styrke.

Social

Program Beskrivelse
Contacts+ Contacts+ Flot og fleksibel kontakt- og SMS-app, som også integrerer med opkaldsfunktionen. Der medfølger også flere widgets.
Facebook Facebook App til Facebook.
Google+ Google+ App til Google+.
LinkedIn LinkedIn App til LinkedIn.
Messenger Messenger Facebooks besked-app.
Skype Skype App til Skype.

System

  Program Beskrivelse
Avast Anti-Theft Avast Anti-Theft Telefon-tracker som hjælper med at finde og spore tabte eller stjålne enheder. Arbejder sammen med Avast Mobile Security. Arbejder sammen med ens Avast-konto, så man centralt kan behandle ens enheder.
Avast Mobile Security Avast Mobile Security Scanner og beskytter mod inficerede filer, phishing-angreb, malware, spyware og skadelige virusser som trojanske heste.
GO Launcher Z GO Launcher Z God desktop/programlauncher med mange konfigurationsmuligheder.
SMS Backup+ SMS Backup+ Smart, automatisk backup, hvor SMS’er gemmes i ens Gmail-konto som emails (markeret som læst) med “sms” som label. Man kan både lave backup og restore af ens SMS’er.
SwiftKey SwiftKey Godt tastatur som er god til at forudsige ord. Kan lære ord og sætninger fra sociale medier og emails. Mulighed for opsætning og temaer.
SwipePad SwipePad Ekstra program-launcher, som lægger sig ovenover ens desktop, med mulighed for genvej til et mindre antal apps.
Vejr & ur Widget Vejr & ur Widget Flotte widgets med ur og vejr.