Bitwarden som password manager

Bitwarden

Jeg har udskiftet LastPass med Bitwarden, som på mange måder virker på samme måde. Jeg har egentlig været glad for LastPass, men eftersom gratisversionen kun kan bruges på enten mobil eller PC, ikke begge dele, gav jeg Bitwarden en chance og bruger nu kun den.

Både LastPass og Bitwarden har import- og eksport-funktionalitet, så det er let at eksportere alle adgange fra det ene system og importere det i det andet og afprøve hvad man synes bedst om.

Ligesom LastPass har Bitwarden et plugin til browseren, som hjælper med at tilgå “adgangsboksen”, udfylde logins og formularer. I brug oplever jeg dem meget ens, men LastPass var måske lidt bedre til at formularudfyldning, f.eks. adressefelter.

Jeg fik ikke erfaringer med LastPass’ mobilintegration, fordi jeg valgte PC-udgaven, men synes godt om at have Bitwarden på mobilen, hvor den både kan bruges direkte som bankboks for adgange, men også automatisk kan udfylde hele logins ved at blive tilgængelig som tastatur.

Her er en (lidt gammel) sammenligning af de to tjenester: https://lifehacker.com/advisor/password-manager/lastpass-vs-bitwarden.

Uanset hvilken tjeneste man vælger, skal man sørge for at have en langt kodeord (master password) på tjenesten, så risikoen ikke er så stor hvis uvedkommende skulle få adgang til “kodeboksen”. Dette skete for LastPass i efteråret 2022, hvor hackere fil adgang til en stor mængde bokse. Hændelsen kan man læse mere om her: https://www.uptycs.com/blog/lastpass-security-breaches-2022-what-we-know-now.