Firefox 7.0 frigivet

Firefox

Så er Firefox blevet udgivet i version 7.

Mozilla er skiftet til en opgraderingsstrategi hvor versionsnumrene skifter hurtigt og hvor ændringer kommer løbende. Visuelt og funktionelt er der sket meget i forhold til Firefox 5 og 6. Ændringerne er bl.a. mindre hukommelsesforbrug, hurtigere opstart, bedre performance. At den er blevet hurtigere ses bl.a. af denne test hvor kun Opera er hurtigere og Chrome efterhånden ligger i bunden.

En af de små visuelle ændringer er at adressernes præfix “http://” nu bliver skjult. (Man kan dog få den frem igen som beskrevet her: http://lifehacker.com/5844471/get-the-full-url-back-in-firefox-7.)

Hvis man i forvejen kører en nyere Firefox, er browseren sikkert allerede opdateret automatisk og ellers kan man opdatere via Firefox->Help->About Firefox. Man kan også hente programmet og læse mere om Firefox her: http://www.mozilla-europe.org/da/firefox/features. Den kan også hente i en portable udgave, bl.a. fra http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable.

Ligesom tidligere opgraderinger af Firefox er der nogle af mine tilføjelsesprogrammer, som endnu ikke er kompatible med version 7, men man kan givetvis lave et hack for at få dem til at virke. Eksempelvis er der en opskrift her på hvordan Delicious bookmarks kan komme til at virke med FF4 (og FF7 ved at angive et højere versionsnummer).

Skriv et svar