Google Reader er død – længe leve Feedly!

Feedly

(For jer, der ikke ved hvad en nyhedslæser er: I går glip af noget, men denne artikel er ikke for jer. :-))

Det var med nogen ærgrelse at jeg for nogen tid siden læste, at Google lukker deres nyhedslæser Google Reader. Jeg har benyttet den flittigt og været glad for den – og så skulle jeg til at se mig om efter en anden læser. Men nu er jeg glad for det, for jeg har skiftet til noget bedre.

Der er mange alternativer, se f.eks. Lifehackers fem forslag: lifehacker.com/5990881/five-best-google-reader-alternatives. Blandt dem fandt mit valg på Feedly. Dette er også et smart alternativ, hvis man er i tvivl om hvad man skal vælge og p.t. benytter Google Reader, for Feedly synkroniserer med Google Reader. Derved kan man benytte begge parallelt indtil Google Reader lukkes og derefter kører Feedly videre.

Feedly er flottere og mere fleksibel end Google Reader. Den findes også i mobile versioner, som kører rigtig godt. Den eneste umiddelbare ulempe er at den kører som en browser-udvidelse, som altså skal installeres i browseren for at kunne benyttes – men når først det er gjort, giver det måske en fordel i form af en bedre brugeroplevelse.

Man kan med fordel se en af de mange Youtube-videoer om Feedly for at komme godt i gang, f.eks. https://www.youtube.com/watch?v=PGXskBMdAbQ. Her kan man også se hvordan man tilpasser nyhedsvisningen, f.eks. hvis man synes præsentationen af nyhederne er lidt for grafisk og hellere vil have nyhederne på listeform.