Gratis musik på nettet

Grooveshark IconSå blev det tid til en lille artikel om gratis musik på nettet. Der findes flere forskellige sider, hvor man kan lytte til gratis musik på nettet, som på den ene eller anden måde er reklamefinansieret.

Den jeg bruger mest for tiden er www.grooveshark.com. Det er en rigtig fin side, med et meget stort musikbibliotek og med god lydkvalitet. Man kan frit vælge den musik fra biblioteket man gerne vil høre og lave ens egne afspilningslister. Man kan også starte en radiofunktion hvor siden automatisk spiller numre i stil med dem man har lyttet til. Man angiver som om forslagene er gode eller dårlige og på den måde for mere kvalificerede forslag. Der findes også musik med de større danske navne, dog i begrænset omfang. Reklamerne på siden er bare nogle billeder der skifter i den ene side af skærmen, så det er ikke generende.

www.deezer.com – udmærket musiktjeneste i stil med Grooveshark, men indholdet er vist ikke så omfattende. Reklamerne er også her skiften billeder.

http://fizy.com er en musiksøgeside som er god til at søge efter et specifikt musikstykke eller musikvideo. Indholdet kommer fra bl.a. Youtube og der er rigtig mange numre indekseret.

http://www.musicmesh.net spiller musikvideoer fra Youtube, men det smarte ved siden er at der fra den valgte musik grafisk vises ”associationslinier” til lignede musik, så på den måde kan man på en smart, anderledes, grafisk måde finde andet musik.

Det var egentlig min intention at liste en lang række sider med gratis musik, men de har vist ikke noget særligt nyt/anderledes i forhold til ovenstående og som generel musiktjeneste er mit bedte bud Grooveshark.

One thought on “Gratis musik på nettet

Skriv et svar