LogMeIn ud – TeamViewer ind

TeamViewer LogoJeg har hidtil benyttet LogMeIn Free til fjernsupport af venner og familie, samt sporadisk adgang til egen PC. Nu nedlægges den gratis service dog og den betalbare bliver ret dyr hvis der skal supporteres mere end to PC’er. Jeg har derfor været på udkik efter et alternativ og mit valg er faldet på TeamViewer.

TeamViewer er gratis til privat brug og det lader endda til at have flere faciliteter end LogMeIn havde i gratis-udgaven. TeamViewer har f.eks. mulighed for at lave filoverførsel til og fra klienten (også Android-klienter).

Under installation af klienten kan man vælge, om TeamViewer skal køre, så man altid kan koble sig på. Alternativt skal en person manuelt starte TeamViewer og oplyse det partner-ID og den adgangskode, som klientens TeamViewer viser.

Hvis man ønsker central adgang til flere klienter, ligesom fra LogMeIn, skal man oprette sig som bruger og knytte klienterne til ved angivelse af deres partner-ID og adgangskode.

Der findes også en TeamViewer-App til Android, som kan fjernstyre klienter fra en Android-enhed: ”TeamViewer til fjernstyring” – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teamviewer.teamviewer.market.mobile&hl=da.

Der findes endvidere en TeamViewer-App til Android, som kan hjælpe ved support af en Android-enhed: ”TeamViewer QuickSupport” – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teamviewer.quicksupport.market&hl=da. Man kan dog ikke direkte overtage kontrollen på telefonen, men man kan se og ændre indhold, lave filoverførsel og anmode om et billede hvad der aktuelt er på skærmen.

TeamViewer til PC kan hentes her: https://www.teamviewer.com/da/download/windows.aspx.