Mere gratis musik – Spotify og Wimp

Animated Music Clipart

Jeg har tidligere skrevet om Gratis musik på nettet og har i den forbindelse bl.a. nævnt www.grooveshark.com. Det lader dog til at denne side langt fra har rettigherne til alt indholdet og flere internet-udbydere spærrer adgangen til siden. Der er et par gode og lovlige alternativer, som jeg kort vil nævne. Begge fungerer ved at installere en musik-klient og kører altså ikke direkte i browseren og begge kan p.t. kun bruges gratis på computeren – ikke på mobile enheder – og i mere begrænsede udgaver end hvis man er betalende medlem. Begge har også meget dansk musik.

spotify logo

Spotify er en stor international spiller, som kom til Danmark sidst i 2011. Hvis man er gratis-bruger, er der jævnligt reklamer mellem numrene, lydkvaliteten er ikke helt i top, men OK., og brugen på mobile enheder er mere begrænset end på computeren. Disse ting bliver bedre hvis man er betalende medlem. Spotify kan oprettes her: www.spotify.com/dk.

Wimp er en nordisk pendant til Spotify og i modsætning til denne forstyrres man som gratis-bruger ikke eksterne reklamer – der er dog egne reklamer for Wimp-servicen. Der kan dog være en begrænsning i hvor lang spilletid man har til rådighed. Man skal være betalende medlem for at kunne benytte mobile enheder. Wimp han oprettes her: www.wimp.dk.

Opdatering 04.03.2014:

Det er nu blevet muligt at benytte Spotify på mobile enheder med en gratis-konto, dog i en begrænset udgave. Man kan f.eks. ikke selv vælge hvilken sang man vil høre, men man kan godt oprette en afspilningsliste og få disse numre afspillet, dog i tilfældig rækkefølge. Samtidig lader det til at den spilletid man har på Wimp med en gratis-konto efterhånden er meget begrænset, hvilket p.t. gør Spotify mere attraktiv.