Podcasts og Miro

podcast-iconOm podcasts

Podcast er en rigtig smart måde at følge med i en radio-/lydserie eller tv-/videoserie på. Aktuelt kunne det f.eks. være at man gerne ville have Ramasjangs julekalender Kaptajn Bimses Jul af Bjarne Reuter, som man gerne ville automatisk skulle dumpe ind på ens PC når den engang imellem blev startet. Podcasts har flere fordele frem for live-programmer, bl.a. går man ikke glip af programmet, man se se/høre det når man vil og man kan spole i udsendelsen så man kun bruger tid på det der har ens interesse. Man kan læse lidt mere om hvad podcast er her: http://www.dr.dk/Podcast/ompodcast.htm.

Miro

MiroMiro er et fint gratis program til både video- og lydpodcast, som bl.a. kan hentes her: http://www.getmiro.com/download/. Der er også en lille video om hvordan Miro fungerer.

Podcasts vises ofte med et feed-symbol i stil med dette: Nyhedsfeeds Symbolet bruges dog også til tekst-/nyhedsfeeds som læses med en nyhedslæser. DR har en del af sine programmer for både radio og TV som podcasts. Hvis man vil bruge Miro til f.eks. at abonnere på Ramasjangs julekalender Kaptajn Bimses Jul, så kan man f.eks. gøre sådan:

 1. http://www.dr.dk/Ramasjang/Podcast/kaptajn_bimses_jul/1_december.htm findes podcast-feed’et.
 2. Peg på ”XML feed”, højreklik på XML linket, kopier linket.
 3. Åben Miro.
 4. Vælg Sidebar/Tilføj feed.
 5. Adressen for feed’et vil normalt være foreslået, men ellers kopieres den ind.
 6. Klik i ”Lyd”, da julekalenderen er lyd og ikke video.
 7. Klik ”Opret feed”.

Man kan også lave en søgning hvor nye resultater automatisk dumper ind i Miro. Man kan f.eks. få nye videoer med ”Nejsum” til at dumpe ind i Miro på følgende måde:

 1. Vælg Sidebar/Ny Søge kilde.
 2. Angiv ”Nejsum” i ”Søg efter:”.
 3. Klik i ”Søgemaskine” og vælg ”Søg alle” eller en specifik søgemaskine.
 4. Klik ”Opret feed”.

Podcasts

DR har i mange TV-udsendelser, som også sendes som podcast, så man ikke går glip af dem, men kan se dem når man får tid. De har bl.a.:

 • So ein ding (en af mine favoritter)
 • Troldspejlet
 • Rabatten
 • Gør det selv
 • Kontant
 • Penge
 • Lille/Store Nørd
 • Min kone er skide sur

De har en alfabetisk oversigt over både radio- og TV-podcasts her: http://www.dr.dk/Podcast.
Der er en fin generel oversigt over danske podcasts på http://www.podhead.dk/.
I udlandet findes der rigtig mange podcasts og Miro har en guide-(for-) side, hvor man hjælpes til at søge efter disse, bl.a. efter genre, og HD-kanaler. Jeg følger selv med på Meet the Gimp (feed: http://feeds.feedburner.com/meetthegimp), som er nogle fine videoudsendelser om hvordan man udfører forskellige ting med tegneprogrammet Gimp.

Skriv et svar