Thunderbird 3 på dansk

Mozillas email-klient Thunderbird er nu kommet i version 3 på dansk. Nyhederne er bl.a.:

  • Faneblade – emails åbner nu i faneblade på samme måde som f.eks. i Firefox og man kan åbne flere visninger af mapper via faneblade. Dette kan man bl.a. udnytte til at have en visning af ens indbakke, en visning af ulæst post og en visning af de emails man har på huskelisten på én gang.
  • Søgning – bedre og hurtigere søgefunktion.
  • Arkivering – flytning af emails fra indbakken til en arkivmappe ved et enkelt klik.

Læs mere om de nye faciliteter her: http://da.www.mozillamessaging.com/da/thunderbird/features.

Den danske version kan hentes her: http://da.www.mozillamessaging.com/da/thunderbird/.

Version 3 har været ude i et stykke tid på engelsk, men som ofte kommer de danske udgivelser først senere. (Dette gør sig også gældende for Picasa, som meget længe har været ude i version 3.5, som bl.a. kan udføre ansigtsgenkendelse på ens billeder, men hvor den danske version stadig kun er 3.1.) Hvis man gerne straks vil være med på det nyeste, er det derfor ofte de engelske version man må have fat i. Den engelsksprogede version kan hentes her: http://www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/.

Man kan også kombinere de to, ved at køre på den engelsksprogede version og så installere en dansk sprogpakke. Så opleves Thunderbird som et dansk produkt, evt. bortset fra perioder hvor der er kommet en ny, større version, men hvor den danske sprogpakke ikke er kompatibel og der endnu ikke er lavet en ny. Den danske sprogpakke til version 3.0.1 kan hentes her: ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/thunderbird/releases/3.0.1/win32/xpi/da.xpi.

Endelig er der også mulighed for at benytte en portabel version af Thunderbird. (Portable programmer er programmer som ikke behøver installation, men som kan køres direkte og som derfor blot kan kopieres ind på en harddisk eller USB-pind og køres derfra, uden bindinger til PC’en som f.eks. registrering i registreringsdatabasen.) En portabel version kan f.eks. hentes her: http://portableapps.com/apps/internet/thunderbird_portable.

Skriv et svar